2019-06-18 07:44:27• hírek • Közlemény

A Szatmári Református Egyházmegye 8. Kórustalálkozója Tamásváralján

A Szatmári Református Egyházmegye soron következő Kórustalálkozója hagyomány szerint Szentháromság vasárnap délután került sor. Idén Tamásváralja Református Eklézsiája adott otthont a megjelent 8 kórusnak – mondta el lapunknak Higyed Gyöngyi, egyházmegyei zenei előadó.

A Találkozón résztvevő kórusok és karnagyaik:

 

  • Vendégmeghívott: Szőllősgyula Református Egyházközség Kórusa Kárpátaljáról, karnagy: Domokos Szabina
  • Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa, karnagy: Higyerd Gyöngyi
  • Vetés Református Egyházközség Kórusa, karnagy: Pop Szováti Imelda
  • Vetés Református Egyházközség „Szépkorúak” Kórusa, karnagy: Pop Szováti Imelda.
  • Patóháza Református Egyházközség Kórusa, karnagy: Tolnai Zelma
  • Szárazberek Református Egyházközség Kórusa, karnagy: Nt. Ilonczai Zsombor
  • Mikola Református Egyházközség Kórusa, karnagy: Gerő Anikó
  • Szatmár-Láncos Református Egyházközség Egyesített Kórusa, karnagy: Mészáros Gergely

 

A házigazda lelkipásztor, Szatmári Elemér köszöntését követően Nt. Laskóti Zoltán Szőllősgyula/Kárpátalja lelkipásztor igehirdetése bíztatta a gyülekezetet a friss forrásvízből merítésre, melyenk igei forrása a 42. Zsoltár volt. Ezt követően Higyed Gyöngyi, a Szatmári Református Egyházmegye zenei előadója, főszervező köszöntötte a megjelenteket és közös énekléssel nyitotta meg a Kórustalálkozót.

 

A közös ének a találkozó mottója, a 37. Zsoltár 5. Verse szerint: „Az Úrra hagyjad utad” közel 200 torokból csendült fel. Ezt követően a Lelkipásztor kórus egy Maróthi György által jegyzett temetési énekkel emlékezett meg a tavaly még szolgáló, de időközben elhunyt Orosz Márta tanár-karnagyra, aki hosszan szolgálta a református éneklés ügyét. Ezután sorra énekeltek a kórusok.

 

A karnagyok emléklapot és egy Csomasz Tóth Kálmán által összeállított, többszólamú kiadványt vehettek át Higyed Gyöngyi zenei előadótól, Szatmári Elemér házigazdától pedig egy-egy csokor virágot. A kórustagok és a résztvevő gyülekezet tagjai ez alkolmra készített könyvjelzőkkel gazdagodtak.

 

Az esemény után a résztvevők szeretetvendégségen vettek részt a Tamásváraljai Református Egyházközség ezalkalmommal felszentelt Gyülekezeti Termében, amelyet a Magyar Kormány hathatós támogatásával hoztak tető alá.

 

„Köszönjük a vendéglátók szeretetét, adományait. Köszönjük a Szatmári Refomátus Egyházmegye támogatását. Köszönjük a résztvevő Kórusok szorgalmát, részvételét, áldozathozatalát. Jó reménységünk van afelől, hogy jövőre is folytatni tudjuk e hagyományos, felemelő hangulatú találkozót.” – mondta Higyed Gyöngyi, egyházmegyei zenei előadó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: